Ventfield

Het bedrijf

Notre vision

Onze visie

Gelet op de milieu-uitdagingen, de beperkte budgettaire middelen en de evolutie van de reglementering, wil VENTFIELD oplossingen aanbieden die niet alleen meer comfort bieden, maar ook krachtige prestaties en lagere kosten garanderen en die bovendien milieuvriendelijk zijn.

 • Het comfort en de energieprestaties verbeteren
  De totaalaanpak van VENTFIELD zorgt ervoor dat de hulpbronnen optimaal worden gebruikt om de energieprestaties te verbeteren. De toegepaste technologieën garanderen een grotere energieonafhankelijkheid.
 • De kosten beperken
  Fossiele energie is de laatste jaren steeds schaarser en duurder geworden. De systemen die gebaseerd zijn op hernieuwbare energie van VENTFIELD houden aanzienlijke besparingen op middellange en lange termijn in, zowel voor de industrie als voor de tertiaire sector.
 • Respect voor het milieu
  Europa heeft zich geëngageerd om tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 20 % te verminderen. Dankzij zijn expertise en geavanceerde technologieën kan VENTFIELD innovatieve oplossingen aanbieden die veel milieuvriendelijker zijn.

 

Strategie

Onze strategie

Onze kernactiviteit versterken en innoveren dankzij een deskundig team en 30 jaar ervaring in de industriële sector om:

 • nieuw energieoplossingen te bieden,
 • onze knowhow uit te breiden en een leidende rol te blijven spelen op het gebied van technologie en innovaties,
 • de beste oplossing in functie van de bestaande beperkingen voor te stellen;
 • in alle omstandigheden de beste prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden.

 

Onze geschiedenis

De geschiedenis van VENTFIELD Industries begint in 1976 met de oprichting van de bvba Ferrara. De stichter, Oreste Ferrara, is gespecialiseerd in industriële elektriciteit. De maatschappelijke zetel van dit nieuwe bedrijf is gevestigd in een pakhuis van ongeveer 60 m².
Na enkele jaren ontwikkelt en installeert het bedrijf ook industriële leidingen en HVAC-systemen.

Deze uitbreiding wordt in goede banen geleid door Luigi Ferrara, de zoon van Oreste en door Bernard Demoustier, die in 1988 in het bedrijf aan de slag ging.

Datzelfde jaar bouwt de bvba zijn eerste industriële hall, in de rue de Nazareth in Battice. In 1995 wordt een tweede hal gebouwd en in 2002 een derde. Dat jaar wordt tevens de nv Ventfield Industries opgericht.

Vandaag ontplooit het bedrijf zijn activiteiten in de drie halls en de kantoorgebouwen die samen een oppervlakte van 2.680 m² hebben. Deze gebouwen staan op een terrein van 5.000 m².

De nieuwe aandeelhouders die de fakkel hebben overgenomen, kunnen nog altijd rekenen op het dynamisme en de expertise van Luigi Ferrara, Bernard Demoustier en het voltallige personeel, dat bij het bedrijf is gebleven. De nieuwe leiders, die trouw gebleven zijn aan de bedrijfsgeest die het bedrijf al sinds de oprichting typeert, stellen met veel plezier en overtuiging innovatieve en krachtige systemen voor en doen daarvoor een beroep op de knowhow die het voltallige team in de loop der jaren heeft verworven.