Industriële leidingen

Industriële leidingen of skids, VENTFIELD kan aan al uw behoeften voldoen op het gebied van koeling, verwarming of vloeistoftransport.

Industriële leidingen

Al onze industriële leidingen worden ter plaatse gerealiseerd of voorbereid in onze werkplaats. De voorbereiding in onze werkplaats biedt tijdwinst, die duidelijk te merken is bij de installatie van complexe systemen.

Roestvast staal, staal, aluminium, PEHD … de meest geschikte materialen worden gebruikt om alle vloeistoffen of gassen (zuren, lucht, water, aardgas, waterstof, etc.) te transporteren. De geïnstalleerde leidingen kunnen ook in de voedingsindustrie worden gebruikt. Enkele jaren geleden heeft VENTFIELD namelijk alle roestvrijstalen leidingen in de productiehal van de fabriek van Coca-Cola in Chaudfontaine geïnstalleerd.

VENTFIELD voert ook metaalconstructiewerken (fabricage van loopbruggen, trappen, hellingen ...), onderhoudswerken ter plaatse en reparaties uit.

 

Ontwikkeling en fabricage van skids

Onze skids bestaan uit verschillende gemonteerde elementen - pompen, reservoirs, debietmeters, sondes, kleppen, filters, etc. - en zijn zelfstandige installaties op een chassis, in onze werkplaats gemaakt en geleverd ter plaatse.

De skids zijn geschikt voor verschillende productie- of controleprocessen in verschillende sectoren en kunnen gemaakt worden in metaal, staal of roestvast staal, of in plastic, PEHD of pvc bijvoorbeeld.

Ontwikkeling en fabricage van skids

Van de studie tot de installatie, een compleet systeem voor verschillende toepassingen

Na een gedetailleerde analyse van de behoeften van de klant, ontwikkelt het studiebureau van VENTFIELD een skid op maat. Er kunnen 3D-tekeningen worden gemaakt om de vereiste specificaties te verfijnen en de montage van de verschillende elementen door een gekwalificeerde vakman te vergemakkelijken.

Elke skid is ontworpen en ontwikkeld om aan een specifieke behoefte te voldoen:

  • De pompskids zorgen voor een vloeistofdebiet. Er kunnen ook andere elementen, zoals een warmtewisselaar of debietmeters, aan het systeem worden toegevoegd.
  • De koel-/verwarmingsskids verwarmen of koelen af dankzij twee leidingcircuits en een warmtewisselaar. Dit type skid kan worden gebruikt voor de koeling van vermogenselektronica, lagers van draaiende machines (gereedschapswerktuigen, turbines, etc.), walsolie, ... of om vloeistoffen en machines te verwarmen.
  • De controle-/analyseskids controleren verschillende parameters met instrumenten. Bijvoorbeeld de meting van de pH-graad, het debiet, de temperatuur, de densiteit. Deze skids kunnen ook worden gebruikt voor chromatografische toepassingen.
  • De filter-/zuiveringsskids bestaan uit verschillende filters of behandelingsfasen om een vloeistof te filteren en zuiveren. Bijvoorbeeld het ontvetten van solventen of de filtering van vaste partikels.
  • De mengskids mengen verschillende gassen of vloeistoffen. Bijvoorbeeld het mengen van aardgas en waterstof in de staalnijverheid.

Roestvrijstalen producten voor zuiveringsstations

VENTFIELD heeft al verschillende jaren een partnership met KAMPS, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de behandeling en zuivering van water en slib.

Een voorbeeld: KAMPS heeft ongeveer 12 jaar geleden de volledige membraaninstallatie van het zuiveringsstation van Schilde bij Antwerpen ontwikkeld. VENTFIELD heeft toen 64 roestvrijstalen chassis gemaakt voor deze membranen. Naar aanleiding van de vervanging van deze membranen, die hun uiterste gebruiksduur hadden bereikt, heeft VENTFIELD nieuwe chassis gemaakt en geplaatst.

KAMPS en VENTFIELD hebben eveneens een modulair zuiveringsstation geïnstalleerd, dat bestaat uit 1 of meerdere roestvrijstalen containers, met universele standaardafmetingen, waarin alle noodzakelijke voorzieningen zich bevinden. Het gaat om een heel gemakkelijk te installeren zuiveringsstation, een 'plug-and-playtype', dat zowel in België als in het buitenland een groot succes kent vanwege zijn compactheid en zijn transportmogelijkheid.

Onze realisaties
Onze realisaties COUCOU

Ontdek enkele voorbeelden van onze realisaties